När det gäller musik så är jag egentligen allätare, eller kanske rättare sagt, allyssnare. Men det finns musik som jag inte gillar också tex. Rap, Jazz och Speedmetal. Rap anser jag vara fingerspretarmusik av tonåringar som inte blivit torra bakom öronen och inte kan prata rent. Jazz blir jag stressad av särskilt om jag hör Errold Gardners grymtningar och Speedmetal är fruktansvärt, man hör ingen musik alls utan bara ett gigantiskt skrammel och någon som skriker hysteristk i bakgrunden.
Nää... musik ska vara njutningsvärt, hörbart, skönt, sångvänligt, vackert eller städvänligt.
Så nu ska jag räkna upp lite av mina favoriter som jag anser vara dessa olika saker och som passar efter hummöret och för olika ändamål.

🤩

Det finns ett par artister som gjort stort intryck på mig, två nykomlingar inom musikvärlden. Deras inträde är suveränt och visar att man behöver inte vara smal, snygg och ska kunna fjanta sig som tossor på scenen.
Dessa två "upptäcktes"  i princip över en natt. namnen på dessa två är:
Paul Potts och Susan Boyle.
När Paul Potts intog scenen och talade om att han skulle sjunga opera, och man ser Simons min där han i stort sett säger: ohh no! Not that crap again!
Och sedan den obetalbara minen när Paul Potts börjar sjunga! 
Där ser man honom osäker, dåligt självförtroende och helnervös. Sedan hör man hans röst, säger bara oj oj oj.. absolut en av mina favoriter.
Likadant när Susan Boyle träder in på scenen. En halvruggig tant i städrock. tussiga ögonbryn och med sitt: never been kissed: Sedan börjar hon sjunga, med en suveränt otrolig klar röst. Där är två riktiga stjärnor i mina ögon. Vanliga människor som älskar att sjunga och som kan sjunga utan att vara tillgjorda. DET är musik i mina öron.  😀

Hårdrocksballader kan man ju inte vara utan: Några exempel.

Europe - Carrie
Scorpion - Still loving you.
Scorpons - Send me an angel.
White lion - When the children cry.
Return - Bye bye Johnny.
Alien - Only one woman.
Nazareth - Love hurts.
Ugly kid joe - Cats in the cradle.
Meat loaf - I´d do anything for love (but i won´t do that)
Gary Moore - Empty rooms.
Prince - Purple rain.